به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر، هندوانه میوه‌ای خوشمزه و آبدار که مصرف آن به اکثر افراد پیشنهاد می‌شود. دانه‌های هندوانه که می‌توانند به صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و هم چنین سرشار از منیزیم هستند عنصری که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشار خون دارد.

همچنین قسمت سفید پوست این میوه دارای مقدار زیادی «سیترولین» نوعی اسیدآمینه است که با گشاد کردن سرخرگ ها، گردش خون را بهبود می دهد.  باپوست هتدوانه آب لیمو و شکر در مخلوط کن یک نوشیدنی گوارا تهیه کنید.

بیشتر بدانید؛ چهار دلیل برای خوردن هندوانه

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که افراد علاقمند به خوردن هندوانه تمایل بیشتری به پیروی از رژیم غذایی با کیفیت بالاتری دارند که حاوی فیبر، منیزیم، پتاسیم و ویتامین آ و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد و چربی‌های کم‌تر اشباع شده و قند‌های افزوده شده کمتری را شامل می‌شود.هندوانه در تمام طول سال در دسترس است، اما در تابستان بیش از سایر مواقع سال است.

چرا باید پوست و دانه هندوانه را خورد؟

هندوانه چه خواصی برای سلامتی دارد؟

هندوانه دارای مواد مغذی آنتی اکسیدانی کلیدی است که از پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت کلی بدن حمایت می‌کند. مصرف هندوانه هم چنین راه خوبی برای کاهش مصرف آب است موضوعی که در روز‌های گرم تابستان اهمیت بیش تری پیدا می‌کند.

حاوی مواد مغذی ضروری: خوردن هندوانه حدود ۱۴ درصد از ویتامین ث روزانه مورد نیاز بدنتان همراه با مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری دیگر برای بدن از جمله پتاسیم، ویتامین‌های آ و ب ۶ را تامین می‌کند. ویتامین ث سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کرده و به جذب آهن در بدن تان کمک می‌کند.

بیشتر بدانید؛ چطور هندوانه شیرین و آبدار بخریم؟

ویتامین آ موجود در آن برای سلامت پوست و چشم مفید است و پتاسیم موجود در هندوانه فشار خون را کاهش داده و از عملکرد اعصاب حمایت می‌کند و ویتامین ب – ۶ موجود در آن به بدن کمک می‌کند تا پروتئین‌های مصرفی تجزیه شوند و سیستم ایمنی و عملکرد دستگاه عصبی را تقویت می‌کند.

قدرت مبارزه با بیماری را افزایش می‌دهد: لیکوپن ترکیبی طبیعی می‌باشد که در هندوانه یافت می‌شود و دارای خواص آنتی اکسیدانی است. رنگ قرمز هندوانه به دلیل وجود این ماده است. لیکوپن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی می‌شود. لیکوپن می‌تواند باعث کاهش التهاب شود.

هندوانه به هیدراته ماندن بدن تان کمک می‌کند: بیش از ۹۰ درصد هندوانه از آب تشکیل شده در نتیجه می‌تواند بدتان را هیدراته نگه دارد. اکثر بزرگسالان به میزان کافی آب نمی‌نوشند و هیدراتاسیون به طور خاص در تابستان زمانی که دما افزایش می‌یابد به دلیل تعریق مایعات از بدن افراد بسیار مهم است. پس از تمرین ورزشی یا پس از مدت زمان طولانی عرق کردن خوب است که هندوانه را با کمی پاشیدن نمک بر روی آن بخورید. ترکیب کربوهیدرات‌ها و نمک به منظور جبران الکترولیت‌های از دست رفته و ذخایر کربوهیدرات ایده آل است.

به هضم سالم کمک می‌کند:هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است؛ که هر دو عناصر کلیدی برای حفظ هضم غذا هستند. فیبر باعث حجیم کردن مدفوع شده و آب به حرکت مواد زائد در سیستم گوارش برای هدایت به سوی خارج شدن آن کمک می‌کند.

برای چشمان تان مفید است: هندوانه هم چنین سرشار از مواد مغذی است که از سلامت کلی چشمان مان حمایت می‌کند و ممکن است به جلوگیری از اختلالات بینایی مرتبط با افزایش سن کمک کند. هندوانه منبع خوبی از ویتامین آ، ث و هم چنین لوتئین، لیکوپن و زاگزانتین است که همگی در بهبود عملکرد چشم نقش دارند.
‌ باعث بهبود سلامت قلب می شود: تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش دهد.

به ایمنی بدن کمک می‌کند: دریافت انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری یکی از عوامل کلیدی یک سیستم ایمنی قوی می‌باشد و هندوانه برای این منظور مناسب است. هندوانه منبع مناسبی از چندین ماده مغذی است که به طور خاص برای این ماموریت حیاتی هستند از جمله ویتامین‌های آ، ث و اسید آمینه ال سیترولین.

به کاهش التهاب کمک می کند: ترکیب خاصی از آنتی اکسیدان‌ها از جمله لیکوپن و ویتامین ث موجود در هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو در طول زمان کمک کند.

برای پوست مفید است: آب و ویتامین‌های ب ۶، آ و ث موجود در هندوانه به پوست شما کمک می‌کنند تا نرم، صاف و لطیف باقی بماند. ویتامین ث باعث افزایش کلاژن می‌شود که خاصیت ارتجاعی پوست و جریان خون به پوست را بهبود می‌بخشد. ویتامین آ موجود در آن به ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می‌نماید درحالی که ویتامین ب ۶ به رفع ترک‌های پوستی کمک می‌کند.

درد عضلات را تسکین می دهد:نتیجه مطالعه‌ای نشان داد ورزشکارانی که آب هندوانه می‌نوشیدند تا ۲۴ ساعت کاهش درد عضلانی را تجربه کردند. آب هندوانه هم چنین به کاهش ضربان قلب مصرف کنندگان کمک کرده است.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که هندوانه ممکن است با افزایش جریان خون و اکسیژن به ماهیچه‌هایی که با آن تمرین می‌کنید نیز کمک کرده و عملکرد ورزشی تان را بهبود بخشد و باعث شود حین و پس از ورزش کم‌تر احساس فشار داشته باشید.

قادر است به مدیریت وزن کمک کند؛ انتخاب هندوانه به جای یک میان وعده شیرین دیگر می‌تواند به شما کمک کند مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. نتیجه تحقیق محدودی که در نشریه Nutrients در سال ۲۰۱۹ منتشر شد نشان داد افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا از نظر بالینی چاق در نظر گرفته می‌شوند و به جای شیرینی هندوانه می‌خورند سیری بیشتری را تجربه می‌کنند.

چرا باید پوست و دانه هندوانه را خورد؟

هم برای سیاره زمین و هم برای ما انسان‌ها خوب است

هندوانه یک ماده غذایی بدون ضایعات است، زیرا حتی می‌توانید علاوه بر گوشت، پوست و دانه‌های آن را نیز بخورید. اکثر افراد به اصطلاحا گوشت شیرین و آبدار قرمز درون آن تکیه می‌کنند با این وجود، پوست و دانه‌های هندوانه نیز خوراکی هستند و فواید سلامتی خود را دارند.

بیشتر بدانید؛ چطور هندوانه شیرین و آبدار بخریم؟

پوست هندوانه حاوی قند کم‌تر و فیبر بیش تری در مقاسه با گوشت آن است. از آنجایی که پوست هندوانه سفت است می‌توان آن را به صورت سرخ کرده یا ترشی و حتی آبمیوه درآورد. مصرف پوست هندوانه همراه با شکر و عسل و حتی مربای آن برای تقویت و درمان ضعف معده توصیه می‌شود.

بهبود عملکرد ورزشی / کاهش فشارخون / تقویت معده / درمان و پیشگیری طبیعی از پروستات و افزایش قدرت جنسی مردان/ دفع سم اوره از بدن/ درمان زخم با پوست هندوانه.

دانه‌های هندوانه که می‌توانند به‌صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و هم چنین سرشار از عنصر منیزیم می‌باشند که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشار خون دارد. هم چنین، دانه‌ها منبع خوبی از اسید‌های چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که از حمله قلبی و سکته مغزی محافظت می‌کنند و سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهند.

آیا خوردن هر روز هندوانه بدون اشکال است؟

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تنها حدود ۱۰ درصد از امریکایی‌ها روزانه دو فنجان میوه توصیه شده را می‌خورند. بنابراین، اگر هندوانه مربای شماست به این روند ادامه دهید و هر روز چندین وعده هندوانه بخورید.

هندوانه یک میوه با FODMAP بالا (الیگوساکارید‌های قابل تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکارید‌ها و پلی ال ها) در نظر گرفته می‌شود به این معنی که حاوی قند‌های با زنجیره کوتاه است که برخی افراد در هضم آن مشکل دارند.

ممکن است هندوانه در صورت مصرف زیاد برای برخی افراد باعث ایجاد نفخ یا ناراحتی شود. افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که ممکن است نیاز به ارزیابی دائمی وعده‌های کربوهیدرات خود داشته باشند نیز باید در مصرف هندوانه دقت نظر بیش تری داشته باشند. خوردن بیش از حد میوه می‌تواند قند زیادی را به رژیم غذایی شما وارد کند و منجر به نوسانات قند خون شود که می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.

 هندوانه برای چه کسانی مضر است 

افراد سردمزاج یا کسانی که معده سرد دارند بهتر است هندوانه مصرف نکنند، زیرا مصرف این میوه به مدت طولانی سبب عملکرد ضعیف دستگاه گوارش و هضم، درد مفاصل می‌شود. افراد سرد مزاج بهتر است همراه هندوانه عسل و قند بخورند.

برخی از افراد به هندوانه حساسیت دارند خوردن هندوانه برای این افراد که با مصرف این میوه دچار آلرژی می‌شوند ممنوع است.

ممکن است بعد از خوردن هندوانه دچار مشکلاتی در طحال شوید که علائم آن احساس درد یا نفخ در محل چپ شکم، ایجاد تیرگی در رنگ بدن، سفیدی چشمان است.

چرا باید پوست و دانه هندوانه را خورد؟

خبرنگار: بهرام محمدرضالو
منبع: فرارو/ چی پلاس/ یاهونیوز/ نمناک/خبرگزاری صدا و سیما
انتهای پیام/

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر | رسانه مستقل و مجازی با مجوز رسمی شماره 78926 معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.