به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر، آش انار یکی از انواع آشهای ایرانی است که در برخی از شهرهای ایران مانند شمال، شیراز و یزد طبخ می شود.
آش انار
آش انار در استان یزد یکی از غذاهای پرطرفدار است که بیشتر در فصل پاییز و زمستان به خصوص شب یلدا تهیه میشود.
به همین دلیل آب انار داخل فریزر نگه میدارند که بتوانند در روزهای دیگر سال بتوانند آش انار درست کنند. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش انار یزدی را برایتان آماده کرده ایم.
مواد لازم برای تهیه آش انار یزدی
نخود ۱/۲ پیمانه
عدس ۱/۲ پیمانه
برنج خیس خورده ۱ پیمانه
دنده گوسفندی پر چرب ۷۰۰ گرم
چغندر متوسط ۴ عدد
آب انار ترش تازه ۶ پیمانه (۱٫۵ لیتر)
نعنا خشک ۳ قاشق سوپ خوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
خیس کردن عدس و نخود
ابتدا عدس و نخود را از قبل خیس کنید و در این حین چندین بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
ریختن مواد داخل قابلمه
سپس عدس و نخود را آبکش کنید و داخل یک قابلمه بریزید. بعد به آن برنج خیس خورده، گوشت و چغندر خورد شده و به اندازهای که روی گوشت را بگیرد آب بریزید.
قرار دادن روی حرارت
روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش بیاید زمانی که به جوش آمد حرارت را روی ملایم قرار دهید و به مدت ۳ ساعت اجازه دهید بپزد.
جدا کردن گوشت از استخوان
بعد از این که حبوبات و گوشت پخت، گوشت را از استخوانها جدا کنید و دوباره به قابلمه برگردانید. در صورت تمایل میتوانید گوشت را ریش ریش کنید.
اضافه کردن آب انار و نمک
آب انار ترش و تازه را به همراه نمک به مواد اضافه کنید دوباره زمان دهید تا به جوش بیاید بعد حرارت را ملایم کنید تا آش بپزد و جا بیافتد.
اضافه کردن نعنا خشک و سرو کردن
در آخر کار نعنا خشک را به آش اضافه کنید بهتر است که کمی با دست پودر کنید و به آش اضافه کنید. بعد آش را هم بزنید و داخل ظرف سرو بکشید. با نعنا داغ و دانههای انار تزئین کنید.
نکات کلیدی:
زمانی که گوشت و حبوبات پخته شد آب درون قابلمه باید نصف باشد بعد آب انار را اضافه کنید.
ترشی و شیرینی این آش به سلیقه شما بستگی دارد.
در صورتی که دوست دارید این کمی شیرینتر باشد میتوانید شکر اضافه کنید.
برای این آش بهتر است از گوشت پرچرب استفاده کنید که لذیذتر هم میشود.
بیشتر بخوانید:طرز تهیه آش اماج، آش سنتی ایرانی
برخی از یزدیها ترجیح میدهند آش انار را با آب گوشت درست کنند. به جای گوشت دندهای از کوفته قلقلی استفاده میکنند و روی آش را با کوفته قلقلی تزئین میکنند.
همچنین برخی از یزدیها در این آش از رب انار استفاده میکنند.
خبرنگار: بهرام محمدرضالو
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
انتهای پیام/
- کد خبر 19199
- 26 بازدید
- پرینت