به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر، خرفه (با نام علمی: Portulaca) معمولا به‌صورت خودرو در مناطق مختلف رشد کرده و قسمت مورد استفاده، بذر و برگ گیاه است.
از این گیاه به عنوان غذای برتر آینده یاد می‌شود، زیرا دارای بسیاری از ترکیبات مغذی و خصوصیات آنتـی‌اکسـیدانی است. خرفه منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین A، B۱، B۲، C، E، بتا کاروتن و سایر اسید آمینه‌های ضروری، همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، فسفر، مس و پتاسیم است.
مواد موثره این گیاه شامل اگزالیک اسید، کینامیک اسید، کافئیک اسید، مالئیک اسید، اسید سیتریک، کومارین‌ها، فلاونوئیدها، آلانین، تانن، آلفا لینولئیک اسید و گلیکوزوئید‌های منوتروپینی بوده و مشخص شده که آلکالوئید‌ها از جمله مهم‌ترین مواد شیمیایی این گیاه هستند.
مصرف خرفه، گرمی و حرارت را فرو نشانده و برای رفع و پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان بسیار مفید است. بهتر است که از شربت حاوی تخم خرفه یا سبزی خرفه در وعده افطار و سحر استفاده شود.
در طب سنتی از این گیاه به‌عنوان ضدعفونی‌کننده، ضد اسکوربوت، ضد اسپاسم، مدر و ضد کِرم استفاده می‌شود. از شیره خرفه و یا له‌شده برگ‌ها و ساقه آن به‌صورت موضعی برای رفع درد، کاهش تورم، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده می‌شود.
برای بذر گیاه خواص تصفیه‌کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین‌دهنده تشنگی، تقویت‌کننده قوای عمومی بدن و ضد کرم، بخصوص علیه کِرم کدو مشخص شده است.
در مناطقی که این گیـاه مصـرف می‌شود، شیوع پایین سرطان و بیماری قلبی گزارش شده اسـت که احتمالاً به علت وجود اسـید‌های چـرب امگـا ۳ موجـود در خرفه است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

انتهای پیام/

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر | رسانه مستقل و مجازی با مجوز رسمی شماره 78926 معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.