به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر، خرمالو که از دو واژه خرما و آلو گرفته شده است، یکی از شیرین‌ ترین و لذیذترین میوه‌ هایی است که مناسب روزهای سرد پاییزی است و به دلیل طعم عسلی و ظاهر دوست داشتنی نارنجی رنگش در بین مردم شناخته شده است.

این میوه خوشمزه هزاران سال پیش برای اولین بار در چین یافت شد و به‌ سرعت در بین مردم این کشور به‌ عنوان میوه‌ای با ارزش جای گرفت و سپس به کشورهای دیگر نیز وارد شد.

جالب است بدانید این میوه که طبیعتی گرم و تر دارد، بیش از ۵۰۰ گونه دارد که تقریبا بیشتر گونه های آن بومی مناطقی با آب و هوای گرمسیری هستند.

انواع خرمالو

خرمالوها دو نوع گس و غیر گس هستند که نوع گس آن به دلیل سطح بالایی از تانین قابل خوردن نیست در حالی که غیر گس آن ، به هنگام رسیدن تانین را از دست می دهند.

ارزش غذایی خرمالو

خرمالو چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آنها شامل مقدار قابل توجهی از :ویتامین A، B6 و C ؛ منگنز ؛ فسفر ؛ پتاسیم ؛ کلسیم ؛ فیبر رژیمی – هم قابل حل و هم غیرقابل حل خرمالو ادرار آور خوبی است و هم چنین همانند ملین طبیعی عمل می کند.

خواص خرمالو

خواص خرمالو برای بهبود عملکرد قلب

این میوه با دارا بودن مواد مغذی باعث تقویت قلب می‌ شود. همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی ازجمله کوئرستین و کامفرول است که به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند.

لازم به ذکر است رژیم های غذایی سرشار از فلاونوئیدها به کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد خون و کاهش التهاب کمک می کنند و تانن ها، اسید تانیک و اسید گالیک در کاهش فشار خون تاثیر دارند.

خواص خرمالو برای کنترل فشار خون

خرمالو برای کنترل فشار خون بالا و در نتیجه جلوگیری از بیماری ها موثر است . مقدار بالای پتاسیم این میوه به عنوان گشاد کننده عروق عمل می کند و در نتیجه جریان خون در بدن را افزایش می دهد. بنابراین فشار خون کاهش می یابد.

خواص خرمالو برای درمان یبوست

آن هایی که به یبوست مبتلا هستند ، می توانند به شدت از خرمالو بهره مند شوند. این میوه دارای مقدار بسیار غنی فیبر محلول در آب است. به عنوان ملین طبیعی عمل می کند در نتیجه، آن ها که مشکلات شکمی دارند می توانند خرمالو بخورند.

خواص خرمالو برای پاکسازی و سلامت کبد

پاکسازی بدن بسیار مهم است و خرمالو به طور موثر این کار را انجام می دهد. حاوی مقدار بالایی آنتی اکسیدان است که می تواند سموم بدن، به ویژه کبد را پاکسازی و سلامتی کبد ، را حفظ کند . رادیکال های آزاد با کمک این انتی اکسیدانها از بدن جدا می شوند.

خواص خرمالو برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

بسیاری از مشکلات التهاب، عفونت و سرماخوردگی و آنفولانزا را می توان با مصرف منظم خرمالو پیش گیری کرد. به خاطر این است که میوه خرمالو شامل مقدار غنی ویتامین ث است که مصونیت برای مبارزه با این عفونت ها را می سازد.

خواص خرمالو برای جلوگیری از سرطان

همانطور که همه ما می دانیم رادیکال های آزاد عامل مهمی در پشت انواع مختلف سرطان یا پیش روی آنها هستند و تنها راه خلاص شدن از آن ها این است که مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان – را تا حد ممکن مصرف کنید چون اینها قادر به حذف رادیکال های آزاد بدن هستند. خرمالو نه تنها سرطان ها، بلکه بیماری های مختلف دیگری که توسط رادیکال های آزاد ترویج و یا تسریع می شوند با مصرف منظم این میوه جلوگیری می کنند. علاوه بر این آنتی اکسیدان ها، کاتشین ترکیبات گالاکتوچین فنولی و ویتامین آ و ث نیز به پیش گیری از بسیاری از بیماری ها نیز کمک می کنند. مواد مغذی مهم دیگر و مواد قوی موجود در خرمالو به مبارزه با بیماری ها کمک می کنند . حتی مقدار کلسیم بالا نیز به مبارزه با پوکی استخوان کمک می کند.

خواص خرمالو برای کاهش وزن

خرمالو مقادیر زیادی فیبر، پروتئین و انواع ویتامین‌ها را دارد، خرمالو همچنین می‌ تواند دلیلی برای کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شود و در برنامه غذایی افرادی که قصد کاهش وزن دارند، اضافه گردد. از طرفی خرمالو مقادیر زیادی آب دارد که می‌ تواند در بالا رفتن سطح متابولیسم و بالا رفتن سوخت و ساز بدن موثر باشد. برای بهره بردن از این خاصیت باید آن را در وعده صبحانه میل کرد.

خواص خرمالو برای تقویت لثه

امکان زیادی وجود دارد اشخاصی که با کمبود ویتامین C دست پنجه نرم می کنند، در فصل زمستان و سرما لثه‌ هایشان خونریزی کند. این افراد می‌ توانند با خوردن خرمالو موجب تقویت لثه‌ها و جذب ویتامین C در بدن خود شوند. در نتیجه ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آن را در مقابل با عفونت‌های میکروبی، ویروسی و قارچی یا سموم محافظت می‌کند.

خواص خرمالو در درمان کم خونی

خرمالو دارای مس می باشد که وجود عنصر مس در تولید و تکثیر گلبول‌ های قرمز جدید و تولید هموگلوبین ضرورت دارد که می‌ تواند باعث به وجود آمدن گلبول های قرمز و بهبود کم خونی می شود.

خواص خرمالو برای زنان باردار مفید

این میوه می‌ تواند موجب افزایش دستگاه ایمنی در زنان باردار شود، و از ابتلای آن‌ها به بیماری‌های ویروسی پیشگیری کند. مواد تشکیل‌دهنده خرمالو توانایی تامین انرژی فعالیت روزانه بانوان باردار را تامین نماید و در همچنین باعث افزایش تولید خون بانوان گردد که از کم خونی رنج می‌برند و برای رشد و نمو و استخوان‌بندی جنین مفید است.

خواص خرمالو برای درمان آسم و سرفه‌های حاوی خلط

برای درمان این بیماری باید دو تکه خرمالو خشک را با مقداری آب بخار پز کرد. پس از پختن خرمالو‌ها باید آن‌ها را به صورت پوره درست کرد و با یک یا دو قاشق عسل میل شود. این روش جایگزین مناسبی برای مشکل آسم و سرفه است.

عوارض و مضرات خرمالو

خرمالو را ناشتا نخورید چون می تواند باعث انسداد دستگاه گوارش، درد شکمی و استفراغ شود.

پوست خرمالو حاوی تانن می باشد که می تواند باعث یبوست شود.

خرمالو حاوی قند فراونی می باشد که می تواند به هیپرگلیسمی در افراد مبتلا به دیابت منجر شود.

خرمالو دارای قند و پکتین بالایی است که می تواند باعث پوسیدگی دندان شود پس بهتر است بعد از خوردن خرمالو دهان خود را با آب بشویید.

افرادی که فشار خون پایین دارند بهتر است در مصرف خرمالو احتیاط کنند چون ممکن است باعث کاهش ناگهانی فشار خون در افراد شود.

خرمالو کال در بعضی از افراد می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود.

خرمالو گس ممکن است باعث یبوست در بعضی افراد شود.

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

خبرنگار: بهرام محمدرضالو

انتهای پیام/

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر | رسانه مستقل و مجازی با مجوز رسمی شماره 78926 معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.