به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر، خورشت جعفری یکی از غذاهای بسیار محبوب و دلچسب گیلانی است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد و طعم لذیذ آن به گونه ای است که با انواع مختلف ذائقه ها هماهنگی پیدا می‌کند. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش جعفری در ادامه با آکاایران همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت مرغ (ران، سینه یا فیله)یا گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سبزی جعفری سرخ شده ۳۰۰ گرم
پرک لیمو عمانی یا آبغوره نصف پیمانه

بادمجان سرخ شده
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش جعفری
مرحله اول
برای تهیه خورش جعفری مجلسی ابتدا جعفری را تمیز بشورید و بگذارید خشک شود و بعد ریز خرد و ساطوری کنید، سپس جعفری را در تابه به همراه روغن روی حرارت ملایم خوب تفت دهید تا رنگ سبزی کمی تیره شود.
مرحله دوم
بعد پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، وقتی روغن داغ شد، پیاز‌ها را در آن تفت دهید تا پیاز سبک و کمی طلایی رنگ شود.
مرحله سوم
سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا خوشرنگ شود، بعد نمک و فلفل سیاه را هم روی مواد بریزید و ۱ تا دو دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

طرز تهیه خورشت جعفری خوشمزه و متفاوت
مرحله چهارم
در این مرحله تکه‌های مرغ را که به دلخواه و سلیقه خودتان از سینه، ران یا فیله مرغ انتخاب کرده‌اید در اندازه‌های دلخواه خرد کنید و در پیازها بریزید و تفت دهید تا خوب سرخ شوند.
در این غذا می توان به جای مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده کرد.
مرحله پنجم
حالا جعفری سرخ شده را به تکه‌های مرغ‌ اضافه کنید و با هم کمی دیگر تفت دهید، تا خوب با هم مخلوط شوند و رنگ سبزی کمی تیره شود و عطر و طعم سبزی با مرغ‌ها ترکیب شود.
مرحله ششم
مقداری زعفران را همراه با کمی آب جوش بگذارید تا دم بکشد و بعد روی مرغ‌ها بریزید تا عطر و طعم و رنگ زعفران کاملا به خورد مواد رود و مرغ‌ها طلایی و خوشرنگ شوند.
نکته: مقدار زعفران به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد.
مرحله هفتم
بعد مقداری آب به مواد اضافه کنید و درب ظرف را ببندید تا نیم ساعت با هم بپزند، بعد از این مدت پرک لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید و دوباره یک ساعت اجازه دهید بپزد.
نکته: حتما از پرک لیمو عمانی یا پودر داخل لیمو عمانی استفاده کنی چون پوست لیمو عمانی خورشت را تلخ می‌کند.
مرحله هشتم
بعد از این‌که خورشت جعفری خوب پخته شد و جا افتاد از روی حرارت بردارید و به آن بادمجان ها را اضافه کنید و در ظرف مناسب بکشید و همراه با پلو و سالاد و ترشی و انواع دورچین سرو کنید و لذت ببرید.

خبرنگار: بهرام محمدرضالو

منبع: سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما

انتهای پیام/

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی بانوی کوثر | رسانه مستقل و مجازی با مجوز رسمی شماره 78926 معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.